Wat doen we op kamp?

Op deze pagina laten wij je graag zien wat je tijdens een kamp week kunt verwachten. Wat doen we nu zoal tijdens de kampweek?

Spellen

Op kamp doen we heel veel spellen. Dit kan zijn met heel de groep (alle kinderen 6 t/m 14 jaar) maar ook speel je spellen alleen met je eigen groep. 

Voor de jongere kinderen geeft dit wat rust en voor de oudere kinderen maken we de spellen dan net iets spannender en fysieker. 

Het samen spelen van spellen met de hele groep geeft ook een hele leuke sfeer in de groep dus we wisselen dit graag af zodat iedereen elkaar leert kennen.

WAt voor spellen?

De spellen varieren van bosspellen, veldspellen, puzzelspellen, sportactiviteiten, bouwen en waterspellen. Zo kunnen we nog een hele lijst maken.

Bekende spellen die kinderen vaak vertellen als we ze spreken over zomerkamp zijn: Douanespel, vlaggenroof, tunespel, trefbal, solfbal, FBI-spel, dropping (oudere kinderen) etc.

Eten

Natuurlijk moeten we ook eten op kamp. We hebben hiervoor onze eigen keukenstaf die ons heel de week verzorgt. 

 

We eten veelal allemaal tegelijk maar wel met je eigen groep en leiding aan een eigen tafel. Dit geeft ook de rust om goed te eten en even rustig met elkaar bij te kletsen. 

 

Voorafgaand aan het eten is er altijd een moment stilte voor de kinderen die hier gebruik van willen maken. Dit geldt ook voor na het eten.

 

Soms eten we op locatie van een uitje of onderweg. Wij zorgen altijd dat er iets te eten is. Kinderen krijgen soms ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld op een zwembad iets te kopen van het zakgeld wat zij van thuis mee krijgen.

Wat eten we zoal?

We starten de dag met ontbijt. Hier is er keuze in brood, crackers, beschuit met allerlei soorten beleg. Natuurlijk is er ook thee en melk.

 

Tijdens de lunch wisselen we graag af. Dit kan een gewone boterham zijn maar ook een broodjes knakworst kan voorbij komen.

 

Tijdens het avondeten eten we natuurlijk ook gewoon groente, aardappelen en vlees. Maar ook kan er een keer pannenkoeken, BBQ, macaroni, nasi etc op het menu staan. Dit wisselen we per jaar af.

 

Lust je iets niet, is er natuurlijk een alternatief. Maar we zien ook heel vaak dat kinderen op kamp dingen eten wat ze thuis nooit zouden doen. :-)

Slapen

Af en toe is het ook tijd om te slapen. Zoals je begrijpt gaat dit anders dan thuis. Om 19:00 naar bed op zomerkamp is niet aan de orde. Daar hebben we het veel te leuk voor!

 

Wel zorgen we dat de kinderen op tijd hun rust krijgen. De jongere kinderen gaan vroeger naar bed dan de oudere kinderen. De groepsleiding heeft snel door welke kinderen er even wat meer rust nodig hebben en dan bouwen we dit gewoon in.

Hoe slapen we op kamp?

Ieder jaar zijn wij in een andere accomodatie. Dit zorgt ook voor afwisseling in hoe we slapen. Dit kan zijn op luchtbedden maar ook hebben we accomodaties waar stapelbedden aanwezig zijn. Voorafgaand aan de week kamp informeren wij je hier altijd over. 


De kinderen slapen met hun eigen groep. De leiding slaapt over het algemeen ook altijd bij de groep. Zo zorgen we dat iedereen ook zijn/haar rustmomenten pakt. 

groepsUitje!!

Iedere kampweek hebben we een speciaal uitje voor de kinderen. Dit doe je met je eigen groep en soms samen met een andere groep waarvan de leeftijden en interesses bij elkaar liggen.

We zoeken ieder jaar een uitje wat aansluit bij de leeftijdsgroep van de kinderen. We genieten dan met elkaar dan van een leuke dag buiten kamp.

Soms kiezen we ervoor. Als uitjes ver bij onze accomodatie vandaan zijn om het uitje te organiseren op het kampterein zelf. Dan komt er iemand op kamp om dit te organiseren. Ook dit zijn hele leuke dagen gebleken. Denk aan springkussens met aanvullende spellen of een super gave zeskamp.

Voorbeelden van uitjes 

Uitjes afgelopen jaren voor jongeren kiinderen:

- Dippiedooe

- Neeltje Jans

- Klimbos

 

Uitjes afgelopen jaren voor oudere kinderen:

- Lasergamen

- Naar de film

- Klimbos

 

Informatie voorafgaand de kampweek

Voorafgaand aan zomerkamp ontvangt u als ouder een e-mail met alle benodigde informatie over de kampweek. Op de website treft u ook veel informatie over welke spullen handig zijn om mee te geven op kamp etc.

Heeft u aanvullende vragen zijn wij ook altijd bereikbaar per e-mail: jeugdkampdezwervers@gmail.com of via het contactformulier op deze website.

 

Zijn er specifieke zaken die u met ons wilt bespreken over uw kind, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee om uw kind de week van zijn/haar leven te geven. 

 

Op de hoogte blijven tijdens kampweek

Tijdens de kampweek schrijft de leiding dagelijks een blog met alle belevenissen van de kinderen.

Tegenwoordig hebben veel kinderen een mobiele telefoon. We adviseren u tijdens de kampweek niet direct zelf contact op te nemen met uw kind. Als er iets is kunt u altijd contact opnemen met de leiding.

Direct contact met uw kind via de mobiele telefoon, vooral als uw kind het zelf een beetje spannend vindt, kan zorgen voor heimwee. Dit zou zonde zijn voor de kampervaring van uw kind. In overleg met de leiding is er veel mogelijk. Bespreek dit met ons voorafgaand de kampweek.